Alegerea plăcilor albe în baie

( cuvinte)
Alegerea plăcilor albe în baie

Uneori, ne batem foarte mult capul pentru a găsi o culoare originală pentru baia noastră, încât uităm elementele de bază: plăcile albe! Alegerea culorilor de plăci într-o baie este foarte importantă, deoarece va evidenția restul aspectului din această cameră.

Albul este una dintre primele culori care ne pot veni în minte atunci când vrem să avem o cameră neutră și clasică. Puteți opta pentru toate plăcile de baie albe de la gresie până la faianță pentru un decor de baie foarte rafinat sau puteți crea contraste cu gresia și/ sau tavanul colorat. 

Deci, să vedem acum împreună cum putem să adoptăm corect un aspect alb total pentru plăcile din baie.

Diferite nuanțe de plăci albe
În primul rând, să fim clari: o baie albă nu va fi niciodată complet albă. Trebuie să luați în considerare anumite elemente ale camerei, cum ar fi capul de duș, robinetele sau suporturile de prosoape, de exemplu. Puteți utiliza acest lucru pentru a adăuga contrast acestei camere.

Apoi, știați că există mai multe nuanțe de alb? În funcție de lumină, de exemplu, un alb poate apărea mai mult sau mai puțin cald sau rece. Astfel, în funcție de orientarea camerei și a ferestrelor sale, culoarea albului plăcilor voastre poate arăta diferit.

Diferite texturi

Pentru a da mai multă viață plăcilor albe puteți alege de asemenea, să mizați pe mai multe texturi. Variația texturilor va aduce un plus gresiei și faianței în baie. De asemenea, chiar dacă credeți că este evident să optați pentru chit alb, pentru că plăcile sunt de aceeași culoare, să știți că alegerea liniilor de chit în altă culoare va scoate în evidență stilul general al camerei și va da mai mult aspect plăcilor albe.

Importanța accesoriilor

Când vine vorba de accesorii, albul poate părea o nebunie. Cu toate acestea, deși poate ar fi bine să alegeți prosoapele în culoare albă, veți ajunge întotdeauna să adăugați alte elemente care nu sunt albe, pentru a le integra cât mai bine în decor. Dacă păstrăm exemplul prosoapelor albe, le puteți integra cu un suport pentru prosoape din lemn maro, care va contrasta foarte frumos aspectul. Lemnul va aduce o mică notă rustică care va îmbrăca elegant decorul alb. Chiar dacă plăcile pe care le-ați ales nu au modele și culori, puteți alege să le adăugați în altă parte.

Un covoraș de baie cu modele sau alte obiecte decorative vă vor face camera mult mai primitoare și mai plăcută. Puteți opta pentru covoare cu model floral, de exemplu. Dacă vă temeți de o atmosferă ușor rece, puteți să o încălziți alegând, pentru robinete, un finisaj de cupru sau dacă doriți un aspect ceva mai delicat alegeți mai degrabă auriu decât cromat, care cu siguranță va încălzi atmosfera băii.

De asemenea, nu ezitați să armonizați stilul băii voastre cu restul casei, iar noi sperăm că acum nu vă mai este frică să alegeți pentru baia voastră plăcile albe!

Lăsați un comentariu