Amenajarea băii: care sunt principalii pași ce trebuie parcurși?

( cuvinte)
Amenajarea băii: care sunt principalii pași ce trebuie parcurși?

Băile moderne și-au depășit de mult atribuțiile care le limitau doar la spațiile destinate spălatului sau altor activități similare. De fapt, în ziua de astăzi, baia este privită drept un real sanctuar al locuinței, devenind acea încăpere în care ne bucurăm din plin de intimitate și în care relaxarea cunoaște noi orizonturi.

Totuși, această cameră își va atinge potențialul maxim numai dacă este decorată în raport cu propriile noastre preferințe. De aceea, indicat ar fi să mizăm pe funcționalitate, pe un design atrăgător (nu doar din punct de vedere vizual, ci și tactil), dar și pe o potrivire perfectă între stilul nostru de viață și caracteristicile sale.

Amenajarea băii de acasă poate fi considerată o misiune destul de dificilă, în special din cauza deciziilor complexe pe care urmează să le luăm. Prin urmare, este necesară o planificare cât mai în detaliu, al cărei rezultat final să se concretizeze prin tranformarea în realitate a tuturor ideilor noastre inițiale.

Iată cum să planifici amenajarea băii moderne din căminul tău:

Indiferent de încăpere, planificarea elementelor de design interior reprezintă o etapă vitală, iar baia, fie ea spațioasă sau de dimensiuni reduse, nu trebuie să facă excepție de la această regulă.

Mai mult decât atât, oricare ar fi spațiul disponibil la care ne raportăm, proiectul de amenajare implică la fel de multe eforturi, energie și timp, astfel încât totul să iasă conform așteptărilor:

- Încearcă să pui pe hârtie modul în care îți dorești ca această cameră să arate la final.

- Nu neglija spațiul de mișcare de care fiecare membru al familiei are nevoie.

- Adună cât mai multe surse posibile de inspirație, atât din mediul virtual, cât și din revistele de specialitate.

- Vizitează magazinele sau showroom-urile firmelor de profil, deoarece este important să vezi cu ochii tăi cum arată în realitate articolele respective.

- Întocmește o listă cu produsele pe care le consideri strict necesare, dar și cu cele la care visezi.

- Estimează bugetul disponibil pentru renovarea băii, precum și o sumă de bani suplimentară, în cazul în care apar cheltuieli neprevăzute.

- Raportându-te la spațiul disponibil, alege gresie și faianță de calitate, care luminează întreaga cameră și care oferă un design luxuriant.

- Montează piesele de mobilier, barele de susținere, dar și chiuveta la o înălțime adecvată, în așa fel încât să se permită accesul facil.

- Solicită cât mai multe oferte de preț de la furnizorii importanți, ținând cont de bugetul previzionat.

- Nu insista asupra unor idei care nu se potrivesc cu situația ta.

Înainte de a achiziționa materialele și produsele pentru decorarea băii în stilul dorit, te sfătuim să iei în calcul faptul că nu toate ideile de pe internet sau din reviste vor funcționa și în căminul tău. Așadar, cu cât ai așteptări mai realiste, cu atât îți va fi mai ușor să duci la bun final misiunea de renovare a acestei încăperi. Poți fura cu încredere idei de design pentru baie și de pe site-ul nostru, unde te așteptăm cu o gamă complexă de plăci ceramice.

Lăsați un comentariu