Avantajele plăcilor de mozaic în design-ul interior cu finisaje moderne

( cuvinte)
Avantajele plăcilor de mozaic în design-ul interior cu finisaje moderne

Mozaicul este folosit ca formă de finisaj de mai bine de trei milenii, mai ales dacă luăm în calcul faptul că vechile civilizații optau pentru această tehnică spre a decora pereții palatelor, ai templelor sau ai caselor deținute de către cele mai înstărite persoane.

În prezent, mozaicul continuă să fie o alegere populară, îndeosebi în amenajările și în finisajele interioare, oferind o doză de eleganță în orice spațiu. Deși era utilizat în special în decorarea bucătăriilor, a băilor sau a holurilor, mozaicul se dovedește soluția perfectă și pentru dormitor, mai ales dacă se dorește obținerea unui design cu adevărat spectaculos.

Care sunt avantajele plăcilor de mozaic și de ce sunt considerate cheia unui design ce invită la relaxare aflăm în rândurile ce urmează:

Mozaicul – arta de a transmite senzații unice

Fără discuție, design-ul modern este principalul beneficiu pe care utilizarea plăcilor de mozaic ni-l oferă. Întrucât mozaicul este disponibil în numeroase modele, forme și culori, acesta reprezintă modalitatea ideală prin care ne putem bucura de o atmosferă cât mai unică și mai luxoasă, ce invită pur și simplu la relaxare absolută.

Rezistență înaltă

Dincolo de aspectul său spectaculos, mozaicul se remarcă și prin caracteristici tehnice deosebite. Astfel, acest gen de finisaj asigură rezistență nu doar în privința petelor și a mucegaiului, ci și la deteriorări chimice.

Datorită faptului că plăcile de mozaic nu au o structură poroasă, sunt extrem de ușor de curățat, motiv pentru care nu trebuie să ne mai facem griji legate de imprimarea murdăriei în profunzime.

Oferă avantajul luminozității

Indiferent de natura spațiului pe care urmează să îl amenajăm sau să îl redecorăm, cu siguranță nu putem face abstracție de aspectele ce țin de luminozitatea sa.

Un alt avantaj esențial al plăcilor de mozaic este luminozitatea. Până și cele mai întunecate modele reflectă lumina, fără să o absoarbă, strălucind într-un mod aparte în comparație cu orice alte tipuri de finisaje interioare.

Durabilitate

Întrucât decorarea unei locuințe implică sume destul de piperate, este de la sine înțeles faptul că nu o vom reamenaja extrem de des. De altfel, calitatea este un factor cheie în obținerea gradului de confort specific în orice încăpere.

Și din acest punct de vedere, plăcile de mozaic excelează, fiind recomandate indiferent de încăpere, chiar și în mediile cu o umiditate crescută. Totodată, mozaicul nu se decolorează cu ușurință, nu este predispus la apariția fisurilor cauzate de temperaturile scăzute și poate să reziste intervale destul de lungi de timp, de până la zeci de ani.   

Îți dorești un design special, caracterizat printr-un aspect modern, însă și prin funcționalitate? Atunci, mozaicul este soluția perfectă pentru locuința ta. Nu mai ezita și descoperă modelele de mozaic disponibile pe site-ul nostru.

Dacă încă nu ne crezi că suntem experții în finisajele interioare inedite, de care ai nevoie pentru a transforma orice casă în acasă, atunci te lăsăm să te convingi pe cont propriu: îți oferim o gamă diversificată de plăci ceramice de înaltă calitate, cu modele rafinate și culori mai mult decât plăcute.

Lăsați un comentariu