Ce trebuie să știm atunci când cumpărăm gresie și faianță?

( cuvinte)
Ce trebuie să știm atunci când cumpărăm gresie și faianță?

În ceea ce privește redecorarea sau amenajarea unei locuințe, foarte puțini sunt cei care dețin cunoștințe specializate sau experiență în domeniu, în așa fel încât să ia alegerile potrivite. Este perfect adevărat faptul că mediul online ne oferă numeroase surse de informare și că, deseori, ne poate salva de la eșec. Cu toate acestea, există și domenii în care părerea specialiștilor este esențială, tocmai pentru ca rezultatul final să fie pe măsura așteptărilor.

Chiar dacă, în primă fază, nu pare o misiune complicată, cumpărarea plăcilor de gresie și de faianță ne poate pune în dificultate. De aceea, am creat un scurt ghid util pentru toate persoanele interesate de acest subiect.

TOP 5 trucuri pentru achiziționarea gresiei și a faianței:

1. Achiziționați o cantitate suplimentară de plăci de gresie și de faianță

Fără îndoială, în momentul în care cumpărăm gresie și faianță, se presupune că știm cu certitudine dimensiunile suprafeței totale ce urmează a fi placată. Ei bine, este recomandat să se achiziționeze o cantitate cu 10% mai mare decât cea necesară, spre a se acoperi eventualele pierderi ce pot rezulta fie din tăierile și modificările neașteptate, fie din reparațiile ulterioare.

2. Fiecare rost are, bineînțeles, rostul său!

Sună amuzant, știm. Totuși, realitatea este că rostul dintre plăcile ceramice joacă un rol deosebit de important, preluând tensiunile ce pot apărea odată cu schimbările liniare ale șapei. Din acest motiv, cel mai indicat este un rost de minimum 2 milimetri, chiar și în cazul plăcilor ceramice rectificate.

3. Cum vor fi montate plăcile?

În ziua de astăzi, dispunem de numeroase opțiuni de montaj. Astfel, faianța poate fi aplicată ori pe verticală, ori pe orizontală, pe înalt, pe lat sau pe diagonală. Similar și în cazul gresiei.

În funcție de varianta aleasă, aveți posibilitatea de a calcula cu aproximație numărul de plăci de gresie sau de faianță necesare, întrucât, pierderile determinate de modalitatea de așezare pot fi mai mari sau mai mici.

4. Unde urmează să montăm plăcile ceramice?

Pe lângă aspectul estetic, destinația gresiei și a faianței se dovedește un alt detaliu relevant pentru obținerea confortului dorit, mai ales dacă luăm în calcul ultimele tendințe de design interior, ce presupun montarea plăcilor ceramice în încăperi precum sunt livingul sau dormitorul.

Spre exemplu, în baie, unde gradul de umiditate este crescut, se recomandă cumpărarea unui model mat de gresie, spre a evita eventualele accidente.

5. Cine se ocupă de montajul gresiei și a faianței?

De obicei, este indicat ca plăcile ceramice să fie montate de către firme specializate sau de către persoane autorizate în acest domeniu. Pentru o placare corectă, atât adezivul, cât și chitul trebuie să fie alese în concordanță cu tipul de placă ceramică achiziționată, dar și cu varianta de suport pe care se va realiza placarea.

Iată că, atunci când ai ajutorul potrivit, misiunea de amenajare a locuinței pare mai ușoară. Așadar, nu ne rămâne decât să vă ieșim în întâmpinare cu o gamă diversificată de plăci ceramice de înaltă calitate, care vor transforma orice casă în acasă. Nu ezitați să ne contactați pentru informații suplimentare!

Lăsați un comentariu