Cum să curățăm plăcile de gresie și de faianță fără să le deteriorăm?

( cuvinte)
Cum să curățăm plăcile de gresie și de faianță fără să le deteriorăm?

Plăcile ceramice și-au câștigat popularitatea pe bună dreptate. Ne oferă confort, versatilitate, dar și un aer modern atunci când vorbim despre strategiile de design interior.

În principiu, curățarea și igienizarea acestora nu implică dificultăți, însă doar în situația în care facem totul „ca la carte” pentru a nu le deteriora iremediabil. Iată câteva trucuri:

Ce trebuie să știm înainte de a curăța gresia și faianța de acasă?

Indiferent dacă apelăm la soluțiile profesionale sau la cele preparate acasă, curățarea plăcilor de gresie și de faianță trebuie realizată în mod constant. În acest fel, împiedicăm depunerea și întărirea murdăriei pe suprafețele ceramice.

De altfel, este necesar să renunțăm complet la lavetele abrazive, care pot produce zgârieturi și să folosim, în schimb, materiale cât mai moi. Pe lângă plăcile ceramice propriu-zise, este indicat să ștergem cu delicatețe și rosturile dintre acestea: este vorba despre chitul aplicat la montaj, unde se acumulează deseori praf și impurități.

Ce soluții preparate în casă se dovedesc cu adevărat eficiente pentru curățarea gresiei și a faianței?

Deși găsim în comerț o varietate de produse profesionale pentru curățarea plăcilor ceramice, deseori, acestea conțin substanțe destul de dure cu pielea. Totodată, majoritatea prezintă un miros înțepător, care ne poate cauza alergii sau dificultăți respiratorii. Alternativele preparate în casă vin în întâmpinarea noastră cu un dublu avantaj: în primul rând, din punctul de vedere al funcționalității, deoarece folosim soluții deja existente în casă și, în al doilea rând, din prisma bunăstării, întrucât nu conțin chimicale, ci sunt 100 % naturale.

- Bicarbonat de sodiu + apă fierbinte: eficiența bicarbonatului se sodiu se remarcă din multe privințe și, bineînțeles, nu face excepție nici de la curățarea eficientă a plăcilor ceramice. Mai mult decât atât, această combinație îndepărtează cu succes petele, fără să fie nevoie să insistăm asupra unei zone pentru un timp îndelungat.

- Sucul de lămâie și apă călduță: cu o acțiune rapidă, sucul de lămâie ne scapă chiar și de murdăria depusă pe chitul dintre rosturile plăcilor de gresie sau de faianță, considerate și zone problemă ori de câte ori facem curățenie. De asemenea, acest ingredient elimină complet mucegaiul și asigură un miros fresh.

- Oțetul: ce gospodină nu își dorește ca gresia și faianță să strălucească ca atunci când au fost proaspăt montate? Ei bine, oțetul este indispensabil în curățarea, dar și igienizarea plăcilor ceramice, în principal datorită faptului că substanțele active din conținutul său distrug grăsimea, depunerile de săpun sau de calcar.

- Apa oxigenată: multe persoane păstrează constant în casă apă oxigenată, datorită proprietăților sale dezinfectante. Totuși, aceasta poate fi utilizată și pe zonele ceramice, curățând până și suprafețele sensibile, fără să le deterioreze.

3 trucuri suplimentare pentru a curăța eficient gresia și faianța de acasă

- începe cu zonele superioare. În caz contrar, dacă ai terminat cu plăcile de gresie și continui cu faianța, murdăria se va scurge în jos și o vei lua de la capăt.

- lasă soluțiile de curățare să acționeze preț de câteva minute, înainte de a le îndepărta, mai ales dacă te confrunți cu pete destul de dificile.

- folosește mișcări circulare, fără să te axezi doar asupra unei anumite porțiuni. În acest fel, rezultatul va fi unul uniform, iar gresia și faianța vor străluci cu intensitate.

Ai dat peste sfaturile noastre mult prea târziu, iar plăcile ceramice din casa ta prezintă urme vizibile de deteriorare? Nu este cazul să te îngrijorezi, avem soluția perfectă pentru tine: intră pe site și alege-ți variantele preferate de gresie și de faianță, la prețuri de nerefuzat!

         

Lăsați un comentariu