Curățenie la superlativ: totul despre întreținerea plăcilor de mozaic!

( cuvinte)
Curățenie la superlativ: totul despre întreținerea plăcilor de mozaic!

Plăcile de mozaic reprezintă o modalitate excelentă de a însufleți numeroase spații din cadrul propriei locuințe, începând de la bucătărie, baie, hol și până la piscină. Cu toate acestea, oricât de înalt calitative sau de rezistente ar fi variantele de mozaic alese, secretul din spatele aspectului lor absolut fabulos se referă la un proces corect de curățare.

De asemenea, dacă suntem atenți la modalitatea în care utilizăm spațiile decorate cu mozaic, ne vom bucura pentru o perioadă îndelungată de strălucirea acestor finisaje și, mai mult decât atât, vom preveni deteriorarea lor.

Cum curățăm plăcile de mozaic după ce au fost montate?

De obicei, perioada ulterioară montajului reprezintă cel mai problematic moment pentru curățarea plăcilor de mozaic. De ce? Ei bine, în urma sa, ne putem confrunta cu exces de mortar, de praf, dar și de alte reziduuri care ne vor deteriora iremediabil finisajele dacă sunt neglijate.

Din acest motiv, odată ce mozaicul a fost amplasat în spațiul dorit, este necesar să curățăm cât mai bine acea zonă, ștergând resturile care pot provoca zgârieturi inestetice. Spre exemplu, eliminarea mortarului ne poate pune în dificultate, în special pentru că nu este recomandat să folosim detergenți acizi.

În schimb, putem opta pentru o soluție cu acțiune ușoară de decolorare, pe care o vom aplica cu un burete pe suprafața plăcilor de mozaic. După câteva minute, impuritățile pot fi șterse cu o lavetă sau cu un burete umed. Totodată, îndepărtarea murdăriei și a resturilor rămase după montaj poate fi dusă la îndeplinire cu detergent și apă.

Curățarea de rutină a plăcilor de mozaic

Indiferent de tipul de murdărie, agenții de curățare extrem de puternici trebuie evitați cu desăvârșire. Astfel, orice detergent ușor ne va oferi rezultatul dorit după un scurt interval de timp în care a fost lăsat să acționeze.

Nici instrumentele rigide nu sunt o variantă prea bună, întrucât pot provoca zgârieturi la nivelul dalelor de mozaic. Cele mai indicate sunt lavetele sau bureții moi, care curăță eficient suprafața dorită și nu lasă urme.

Ștergerea și aspirarea mozaicului

În funcție de preferințe, aspectul lucios al mozaicului poate fi menținut fără prea mari eforturi. Tot ce trebuie să faceți este să folosiți fie o mătură cu peri moi, fie un aspirator care permite aspirarea zonelor umede și un produs de curățare cu pH neutru.

Trucuri generale pentru întreținerea mozaicului

Întrucât majoritatea persoanelor aleg să își decoreze baia sau bucătăria cu plăci de mozaic, acest lucru înseamnă că finisajele sunt mult mai expuse la umezeală. Prin urmare, vă sfătuim să preveniți petele și depunerile de calcar prin curățarea imediată a scurgerilor de pe suprafața plăcilor de mozaic.

Bineînțeles, fiecare persoană va adapta sfaturile de mai sus atât în funcție de gravitatea petelor și a depunerilor cu care se confruntă, cât și raportat la gradul de sensibilitate al plăcilor de mozaic. Totuși, curățarea acestora ar trebui efectuată cel puțin o dată pe săptămâna, astfel încât să se evite dificultățile ulterioare.

În general, mozaicul nu este doar deosebit din prisma aspectului, ci și ușor de întreținut, sens în care găsiți o selecție înalt calitativă și pe site-ul nostru. Nu ezitați să ne solicitați sfatul dacă aveți dubii sau întrebări suplimentare!

Lăsați un comentariu