Descoperă soluția unei băi moderne: peretele de accent

( cuvinte)
Descoperă soluția unei băi moderne: peretele de accent

Vremurile în care băile anoste își făceau loc în locuința noastră au apus de mult. Pereții de accent din interiorul acestor încăperi nu se numără doar pe lista celor mai populare trenduri pentru a obține un aer modern, ci sunt considerați și o modalitate eficientă de a mări vizual spațiul respectiv. 

De asemenea, un perete de accent va corecta eventualele defecte ale planificării și va diversifica design-ul, oferindu-i o doză de personalitate. Există numeroase opțiuni pe care designerii ni le propun spre a accentua maniera de amenajare a interiorului. Totuși, practica ne arată că nu toate variantele pot fi facil integrate acasă 

Din acest motiv, vă oferim o serie de sfaturi pentru a evita eventualele greșeli și, chiar mai mult, vă puteți inspira accesând colecțiile noastre de plăci ceramice, ideale pentru interioare de poveste.

Cum alegem peretele de accent? 

Deseori, ca suprafață de accent este selectat un singur perete, uneori doi, iar în anumite cazuri poate fi vorba doar despre o secțiune separată. Fără îndoială, dacă ne raportăm la o baie spațioasă, un decor viu va arăta excelent. Pe de altă parte, nici în încăperile de dimensiuni mici (așa cum sunt blocurile cu apartamente tipice), un perete de accent nu este mai prejos. 

În principiu, orice perete frontal (primul care este vizibil la intrarea în baie) poate deveni cu ușurință un perete de accent, dar efectul va fi cu adevărat spectaculos atunci când optăm pentru:

Peretele adiacent căzii (se dovedește și o alegere funcțională pentru a masca vizual defectele rezultate în urma renovării)

Peretele pe care se află oglinda și/sau chiuveta (atrage atenția și contribuie la o mai bună vizibilitate a încăperii)

Suprafața cabinei de duș (fie un perete întreg, fie o margine a partiției).

Totul despre combinațiile cromatice pentru peretele de accent 

Nu este deloc o greșeală dacă stilul de amenajare al peretelui de accent diferă de stilul încăperii în sine. De fapt, pentru o doză suplimentară de originalitate, se recomandă alegerea fie a unei nuanțe, fie a unui model sau a unei texturi aparte de celelalte plăci ceramice folosite.

De altfel, se vor lua în calcul subtonurile pardoselii și ale faianței. Spre a diminua probabilitatea unei dizarmonii, puteți opta pentru colecții complete de plăci ceramice, ce asigură atât liniile de bază, cât și liniile de design.  

Datorită experienței de care ne bucurăm în domeniu, pentru pereții de accent, vă recomandăm următoarele variante: modelele ce imită finisajele din lemn, plăcile în nuanțe contrastante cu gresia și faianța, fundalul floral, modelul patchwork, modelele geometrice, precum și cele ce imită cărămida. 

Bineînțeles, pe site-ul nostru, dispuneți de o gamă diversificată de opțiuni, astfel încât să puteți alege colecția potrivită pentru propria locuință, în conformitate cu stilul preferat de design interior, dar și cu obiectivele pe care vi le-ați propus. 

V-a plăcut acest articol? Nu uitați să îl distribuiți mai departe și să urmăriți în continuare sugestiile pe care vi le propunem. Totodată, vă așteptăm în permanență cu întrebări, astfel încât, împreună, că conturăm un decor de poveste în fiecare încăpere de acasă. 

Lăsați un comentariu