Principalele tendințe pentru decorarea bucătăriei în 2020

( cuvinte)
Principalele tendințe pentru decorarea bucătăriei în 2020

La fel ca în lumea modei, tendințele în materie de design interior se schimbă de la un an la altul, iar bucătăria este, fără îndoială, una dintre acele încăperi spre care ar trebui să ne îndreptăm atenția în 2020. În acest an, trendurile nu se referă doar la nuanțe și texturi, ci și la soluții inteligente de depozitare. Bineînțeles, stilul modern, contemporan, dar și cel tranzițional rămân în topul preferințelor designerilor din întreaga lume, astfel cum și lemnul continuă să fie vedeta mobilierului din aceste camere.

Iată mai multe idei pentru amenajarea bucătăriei din căminul tău:

Pardoseli îndrăznețe

Podelele simpliste, în tonuri neutre, aparțin deja de domeniul trecutului. De fapt, în 2020, atât materialele, cât și modelele sunt pe cât se poate de îndrăznețe, surprinzând prin caracteristicile aparte de care vin însoțite.

Variantele artizanale sau texturile deosebite ce imită piatra reprezintă doar o mică parte dintre exemplele de plăci ceramice pentru bucătărie care scot din banal spațiul de gătit.

Totuși, înainte de a lua o decizie, gândește-te ce stil de design interior reflectă cel mai bine preferințele familiei tale. Dacă variantele de gresie ce imită piatra sunt ideale pentru a obține un decor contemporan, modelele florale se potrivesc de minune în acea bucătărie decorată într-un stil tranzițional.

Mixuri cromatice relaxante

Cu toate că, în acest an, designerii ne propun nuanțe închise pentru piesele de mobilier, cea mai bună metodă de a obține un ambient liniștitor este să încadrăm și culorile pastelate.

Fie că ne raportăm la un spațiu redus sau destul de generos, tonurile primăvăratice (așa ca bej, crem, roz prăfuit sau gri) contribuie la obținerea unui nivel înalt de confort.

Variante smart de depozitare

Știm cu toții cât de aglomerată poate ajunge bucătăria, mai ales dacă luăm în calcul faptul că în interiorul său utilizăm cele mai multe ustensile. În cazul în care nu dispunem de locurile potrivite pentru a stoca toate lucrurile necesare într-o bucătărie, există șanse destul de mari să nu le mai găsim atunci când le căutăm.

Din acest motiv, piesele de mobilier recomandate pentru bucătăriile anului 2020 sunt prevăzute cu numeroase sertare și dulapuri, care ne vor ajuta să devenim cu mult mai organizați decât până acum.

Fără discuție, caracterul estetic contează în aceeași măsură ca aspectele legate de funcționalitatea încăperii, sens în care putem opta pentru tot felul de accesorii, dar și pentru electrocasnice incorporabile.

Lavoare spectaculoase

Poate nu întotdeauna le acordăm atenția cuvenită și, cu siguranță, nu realizăm cât de mult contează aspectul acestora în design-ul final al bucătăriei. Lavoarele completează cu finețe orice stil de decor ales, în special atunci când mizăm pe modele spectaculoase, cât mai ieșite din comun, care devin principala atracție din această încăpere.        

Față de tendințele anterioare, putem spune că anul 2020 ne pune creativitatea în mișcare și ne determină să fim extrem de inventivi. Astfel, trendurile cu privire la decorarea bucătăriei ne permit să ne personalizăm propriul cămin într-un mod cât mai îndrăzneț. Începând de la piesele de mobilier și până la plăcile ceramice, doza de personalitate a fiecăruia dintre noi reprezintă miza principală din acest an.

Lăsați un comentariu